Nieuws

Nieuws en weetjes over Piepschuimlogo.nl

Piepschuimlogo.nl plaatst hier nieuws over hun producten en over Piepschuimlogo.nl. Daarnaast worden er interessante vragen van klanten geplaatst onder de rubriek Piepschuimlogo-weetjes.

PIEPSCHUIMLOGO-WEETJES

Monteren van een logo

Regelmatig vragen klanten hoe zij hun piepschuim logo kunnen monteren? Wij adviseren graag daarin.
Om te beginnen moet je voor het monteren van een logo tijd uittrekken. Haastige spoed is zelden goed.

Je kunt bij ons een papieren mal voor zelfmontage aanschaffen. Een mal kost euro 35,- per stuk excl. btw. Daarnaast haal je bij een doe-het-zelf winkel een tube montagekit geschikt voor polystyreen. Bijvoorbeeld Bison PolyMax®.

Speciaal voor klanten die hun logo zelf aan de wand willen monteren hebben wij een 5-stappen montagehandleiding. Hierin staat duidelijk welk gereedschap en lijm je nodig hebt. Geïllustreerd met foto’s is het monteren van het logo “een fluitje van een cent”.

Montage door Piepschuimlogo.nl

Wil je het logo niet zelf monteren? Piepschuimlogo.nl doet het graag voor je. Informeer naar de mogelijkheden.

Verschil tussen piepschuim (EPS) en hardschuim (XPS)

Technisch gezien zijn piepschuim en hardschuim een polystyreen.

Piepschuim, ook wel EPS genoemd, is een geëxpandeerd polystyreen. Door het expanderen (een bepaald chemisch proces) ontstaat de bekende bolletjesstructuur. Piepschuim (EPS) is in verschillende fijnheden te verkrijgen. Van heel grof EPS30 tot heel fijn EPS200 en hoger. De meeste logo’s of letters worden gesneden uit EPS200. Een fijne EPS met een hoge dichtheid.

Piepschuimlogo.nl levert standaard logo’s en letters uit XPS-hardschuim. XPS is een geëxtrudeerd polystyreen. Het extruderen zorgt voor een fijne schuimstructuur, waardoor de oppervlakte glad is. De hogere dichtheid (als dat van EPS) zorgt voor een steviger materiaal. Door die hogere dichtheid is het ook strakker te snijden. En de verf zorgt voor een glad oppervlak. Anders dan bij EPS, waar na het verven de bolletjesstructuur zichtbaar blijft.

XPS-hardschuim heeft een hogere attentiewaarde en een hogere kwaliteit. Dat is o.a. de reden dat Piepschuimlogo.nl standaard XPS-hardschuim gebruikt als basis voor de te leveren logo’s en letters. En tegen concurrerende prijzen!

Voor meer informatie bel 010 59 038 14 of een vraag een offerte aan.

NIEUW: Acryl decoratieletters en Acryl logo’s

Sinds begin 2019 heeft piepschuimlogo.nl een nieuw product, namelijk acryl decoratieletters en acryl logo’s.
We kregen meer aanvragen naar acryl letters en acryl logo’s, alleen wij konden dat niet tegen een juiste prijs aanbieden. Daar is nu verandering in gekomen. Vanaf januari 2019 bieden wij nu ook acryl letters en acryl logo’s aan tegen concurrerende prijzen. Ga naar de pagina Acryl-letters of Acryl-logo en vraag een offerte aan.