Op deze pagina vind je antwoorden op veel gestelde vragen over een logo of letters in piepschuim en XPS-hardschuim. Zit er een vraag niet bij, stuur dan een mail naar info@piepschuimlogo.nl met je vraag of bel naar 010 590 38 14.

Wat is de levensduur van het XPS-hardschuim?

Mits je het XPS-logo niet beschadigd, verwijderd i.v.m. verhuizing of nieuw logo, enz., is de levensduur lang. Let op: Verwijder je het logo, gooi het dan niet weg in de vuilnisbak. Lever het in bij een milieustraat. Zij zorgen ervoor dat het hardschuim wordt gerecycled.

Wat is de gradatie van verkleuring?

Een XPS-logo of letters worden in 3 lagen geverfd met een verf op waterbasis. Piepschuimlogo.nl garandeert dat de kleur van het logo binnen 5 jaar minimaal verkleurd. Ondertussen hangen een aantal logo’s al 11 jaar, zonder dat de kleur noemenswaardig is aangetast.

Hoe ziet het productieproces er uit?

Een XPS-logo wordt gesneden uit platen XPS-hardschuim. Deze platen hebben een maximale diepte van 100 mm. Het snijden wordt gedaan met een CNC-cutter en een gloeidraad van ca. 0,3 mm. Uiteraard computer gestuurd. Na het snijden wordt het logo of letters afgewerkt en in 3 lagen geverfd met een verf op waterbasis.

Hoe kun je XPS-letters of een XPS-logo vastmaken?

De beste manier om een XPS-logo of XPS-letters te bevestigen, is met een montagekit dat geschikt is voor polystyreen. Bijvoorbeeld Bison Polymax High Tack express. Vraag het na bij een doe-het-zelf winkel. Het monteren van een logo is geen klusje van een halfuur. Het is een secure klus waar je je tijd voor moet nemen. Gebruik hiervoor een papieren mal als hulpmiddel. Verkrijgbaar voor € 29,75 bij Piepschuimlogo.nl.

Waait zo’n logo niet van de buitengevel af?

In de 11 jaar dat wij bestaan is het één keer gebeurd. Het logo was toen gemonteerd op een Trespa plaat. Dat adviseren wij ook niet meer. Een goed alternatief zou een plaat van Dibond zijn. De meeste logo’s die buiten hangen, zijn direct gemonteerd op een betonnen of houten koof. Uiteraard gebruiken we een montagekit dat geschikt is tegen weersinvloeden. Wat ook belangrijk is dat wij een diepte adviseren van 25 – 30 mm. Niet te diep, zodat weersinvloeden minder invloed hebben op het logo. Bovendien wordt het logo met een speciale verf geverfd.

Zijn het losse letters?

Het merendeel van logo’s bestaan uit losse letters. Uiteraard kan het zijn dat er een geschreven lettertype wordt gebruikt (een script-letter). Dan beoordelen wij het logo eerst of het door ons geproduceerd kan worden. Is dat het geval, ontvang je een offerte op maat.

Hoe sterk is een XPS-logo of zijn XPS-letters?

Allereerst blijft XPS een schuim. Het is geen hout of metaal. XPS-hardschuim heeft een veel hoge dichtheid dan gewoon piepschuim. Hierdoor heeft het geen bolletjes structuur en een glad oppervlakte. Door de hoge dichtheid is het steviger dan piepschuim. Toch moet je het voorzichtig behandelen. Daarom is het raadzaam het logo te laten monteren door Piepschuimlogo.nl.